Agenda kinderkookworkshops

Kookanje-workshops zijn kleinschalig (max. 10 kinderen). Kinderen vanaf 3 jaar kunnen alleen of samen met een begeleider deelnemen. Ieder kind – hoe jong ook – kan op zijn of haar maat deelnemen.

Zo wordt het samen koken een fijn moment om te delen.

Donderdag 13 april 2023 (15u30 – 17u) – Kinderkookworkshop ‘Lentekriebels en paaskonijnen’, De Speelfontein in Gent

‘Lentekriebels en paaskonijnen’ is een kookworkshop speciaal voor jonge kinderen (vanaf 3 jaar). De kinderen bakken paasbroodjes, maken kruidenboter, een slaatje, een groene mocktail en bakken hun eigen omelet.
Na het koken lezen we een lenteverhaal en is het tijd voor een klein paasfeestje.

Kookanje-workshops zijn kleinschalig (max. 10 kinderen). Kinderen vanaf 3 jaar kunnen samen met een begeleider deelnemen. Ieder kind – hoe jong ook – kan op zijn of haar maat deelnemen. Zo wordt het samen koken een fijn moment om te delen.

Praktisch

  • Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
  • Maximum 10 kinderen.
  • Deelnemen aan de workshop kost € 37,50 voor een duo (begeleider – kind) (inbegrepen: uitgebreid). Een extra kind bij een duo betaalt € 27,50.
  • Kookanje biedt UiTPAS-kansentarief aan.
  • Reserveer je tickets in de webshop of stuur een mailtje naar info@kookanje.be om in te schrijven.
  • De workshop gaat door in De Speelfontein, Koningin Astridlaan 169, Gent. 

Zaterdag 20 mei 2023 (9u30 – 11u30) – Kinderkookworkshop ‘Aan de slag met aardbeien’, De Wassende Maan in Astene

Deze aardbeiworkshop zit boordevol lenteplezier. We ontdekken eerst samen waar de aardbeien groeien op het veld en plukken elk een bakje vol. Daarna duiken we de keuken in voor een lenteverhaal. We bakken aardbeitaartjes, brouwen smoothies met aardbei, basilicum en balsamico, rollen zoete aardbeiwraps en maken tot slot nog zoete aardbeihapjes om thuis mee te trakteren. Elk kind gaat naar huis met een doosje vol lekkers.

Praktisch

  • Meer info en inschrijven bij De Wassende Maan.
  • De workshop gaat door bij de Wassende Maan, Beekstraat 35, Astene.

UitPAS-partner

UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent en omgeving. Kom je naar een workshop? Neem dan zeker je UiTPAS mee en spaar een punt!

Ben je inwoner van Gent, Destelbergen, Lochristi, Melle of Merelbeke en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, leefloon of schuldbemiddeling? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op je inschrijving. Vermeld dit bij de inschrijving en geef je UiTPAS nummer door.

AVS-reportage over Kookanje