Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Agenda kinderkookworkshops

Kookanje-workshops zijn kleinschalig (max. 10 kinderen). Kinderen vanaf 3 jaar kunnen alleen of samen met een begeleider deelnemen. Ieder kind – hoe jong ook – kan op zijn of haar maat deelnemen.

Zo wordt het samen koken een fijn moment om te delen.

Woensdag 24 augustus, van 15u30 tot 17u in De Speelfontein, Gent

Elfenfeest

‘Elfenfeest’ is een workshop speciaal voor jonge kinderen (vanaf 3 jaar). De kinderen bereiden lekkers voor een feest voor de elfjes die diep verscholen in de tuin van De Speelfontein wonen. Het wordt een middag om samen te genieten.

We koken bij mooi weer buiten. Tussen het koken door lezen we het prentenboek ‘Elfenfeest’. En we sluiten natuurlijk af met een echt elfenfeest. Wie weet schuiven de elfjes wel aan …

Praktisch

 • Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
 • Maximum 10 kinderen.
 • Deelnemen aan de workshop kost € 35 voor een duo (begeleider en kind) (inbegrepen: uitgebreid vieruurtje). Een extra kind bij een duo betaalt € 27,50.
 • Kookanje biedt UiTPAS-kansentarief aan.
 • Reserveer je tickets in de webshop of stuur een mailtje naar info@kookanje.be om in te schrijven.
 • De workshop gaat door in De Speelfontein, Koningin Astridlaan 169, Gent.


Zaterdag 15 oktober, van 14u30 tot 16u30 in Foodies Arena, Gent

De recepten uit de sprookjeskeuken

‘De recepten uit de sprookjeskeuken’ is een kookworkshop voor kleine koks (4-9 jaar) met verhalen, koekenhuisjes en andere lekkernijen uit de sprookjeskeuken.

We laten ons voor de gerechten inspireren door de sprookjes uit ‘De sprookjesverteller’ van Thé Tjong-Khing. Luisteren naar een sprookjes en kookmomenten wisselen elkaar af. We bakken koekjes, bouwen er een echt snoephuisje mee, zoals dat van de heks uit Hans en Grietje, gaan aan de slag met de appels van Sneeuwwitje en brouwen een toverdrankje. We sluiten de workshop af met een sprookjesbuffet.

Praktisch

 • Voor kinderen van 4 tot 9 jaar.
 • Maximum 10 kinderen.
 • Deelnemen aan de workshop kost € 35 voor een kind (inbegrepen: welkomsdrankje, vieruurtje en foodie bag met o.a. vorm voor koekenhuisje en kruidenmix). Begeleiders die ook koken en/of proeven betalen € 9.
 • Kookanje biedt UiTPAS-kansentarief aan.
 • Reserveer je tickets in de webshop of stuur een mailtje naar info@kookanje.be om in te schrijven.
 • De workshop gaat door in Foodies Arena, Paul Fredericqstraat 30, Gent.

UitPAS-partner

UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent en omgeving. Kom je naar een workshop? Neem dan zeker je UiTPAS mee en spaar een punt!

Ben je inwoner van Gent, Destelbergen, Lochristi, Melle of Merelbeke en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, leefloon of schuldbemiddeling? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op je inschrijving. Vermeld dit bij de inschrijving en geef je UiTPAS nummer door.

Spot Workshops

Kookanje maakt deel uit van Spot Workshops. Spot Workshops is een kwaliteitslabel voor gepassioneerde workshopgevers én een platform boordevol creatieve, inspirerende workshops. Voor jezelf of voor een groep. Online of offline.

Ontdek het aanbod en boek me-time!

AVS-reportage over Kookanje