Meer (kook)inspiratie

Hier vind je extra kook- en doetips bij de Pepernotendoos.

Kookinspiratie

Warme chocolademelk voor koude dagen

Smelt 100 g chocolade in een bodempje melk. Voeg een halve liter melk bij de gesmolten chocolade. Zoet de chocolademelk naar smaak met honing of rietsuiker. Kruid met een snuifje speculooskruiden.

Tip – Maak er een extra feestelijk drankje van met slagroom en/of stukjes marshmallows.

Lekkers met een snuifje speculoos

  • Meng een theelepel speculooskruiden door het beslag van cupcakes.
  • Stoof appeltjes en kruid ze met een beetje speculooskruiden.
  • Doe een snuifje speculooskruiden bij koffie.

Doetips

Kleurplaat

Zakjes versieren

Versier de zakjes met potlood, stift, stickers, washi-tape … en stop er zelfgebakken pepernoten in. Zo maak je een leuk én lekker cadeau voor de feestdagen of een lekkere nieuwjaarsbrief.

Zie ginds komt de stoomboot …

Vier de komst van de Sint met een ‘stoombootcake‘.
Pimp een zelfgebakken cake of koop een cake en concentreer je op de versiering.

Hieronder kan je de figuurtjes en wimpels kopiëren en afdrukken. Knip de figuurtjes uit en kleef ze met plakband op een tandenstokertje. Plooi de wimpels dubbel en kleef ze op een touwtje. Versier de stoomboot met sprinkles, smarties, snoepjes … Kleef versiering met glazuur (5 eetlepels bloemsuiker, 1 koffielepel water) op de cake.