Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Appelboter

Appelboter

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft appelboter niets met boter te maken. Het is een geconcentreerde vorm van appelmoes met een heel intense smaak. Kortom, het perfecte gerecht om grote hoeveelheden zelf geplukte appels te verwerken. Je bewaart appelboter op dezelfde manier als confituur.

Ik vind appelboter heerlijk op pannenkoeken. Je kan de appelboter ook smeren op boterhammen of mengen in havermout.

Het recept

Voor 3 potten appelboter

Wat heb je nodig?

  • 3 kg appels
  • 3 eetlepels honing
  • kaneel

Hoe ga je te werk?

Schil de appels en snijd ze in stukken.

Zet de appels in een bodempje water op een middelhoog vuur. Voeg de honing en kaneel naar smaak toe. Ik gebruik graag heel veel kaneel.

Roer regelmatig in het mengsel.

Prak de appels met een aardappelstamper als ze beginnen uiteen te vallen. Blijf roeren.

Mix de appels een 10-tal minuten later tot een homogeen mengsel.

Laat het appelmengsel nog een half uur tot drie kwartier pruttelen op een laag vuurtje. Ondertussen wordt het appelmengsel steeds dikker.

Giet de appelboter in gesteriliseerde bokalen en sluit goed af.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.