Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Kookanje test de Vegan Snoepdoos

Kookanje test de Vegan Snoepdoos

De Snoepdoos nodigde ons uit om de Vegan Snoepdoos te testen. Op de website lees ik dat er in deze snoepjes geen dierlijke producten (bv. gelatine), geen dierlijke bijproducten (bv. karmijnrood) en geen bijenwas. Dat laatste ingrediënt wordt blijkbaar vaak gebruikt om snoepjes te laten glimmen.

Ik heb het normaalgezien niet zo voor snoepjes. Ik kan me als grotendeels-vegetariër moeilijk over de gedachte heen zetten dat de meeste snoepen gemaakt zijn uit dierlijke afvalproducten. Net daarom ben ik zo geïnteresseerd in een deze snoepdoos.

Benieuwd open ik het pakket van de postbode. De verpakking is alvast met zorg vormgegeven. In de doos zitten drie grote plastic potten vol snoepjes en daartussen ligt kauwgom. Op een kaartje staat meer info over de snoepjes: de naam, de ingrediënten en het land van herkomst.

Dit zit in mijn doos:

  • zure bramenkogels uit Nederland
  • zure tutti-frutti ruitjes uit Zweden
  • perendrups uit Nederland
  • aardbei ‘jawbreakers’ uit Ierland

Ook de meisjes keuren het aanbod met veel interesse. Er liggen bijna altijd koekjes en chocolade in onze snoepkast, maar er zijn zelden zoveel snoepjes, laat staan zo een divers aanbod. We proeven en keuren met z’n allen. Ik vind eigenlijk alle snoepjes lekker: de zure bramenkogels gaan lekker lang mee, de tutti-frutti’s zijn heerlijk en de perendrups smaken echt naar peer. Helena is vooral in de kauwgommen geïnteresseerd. ‘Later als ik groot ben en zakgeld heb, ben ik van plan om altijd zo een kauwgommen te kopen.’ Laura houdt van weer van de tutti-frutti’s. En Rosalie wil ook al proeven, maar is natuurlijk te klein …

Kortom, we genieten van de ‘snoepdooservaring’ en kunnen dat nog even doen, want de snoeppotten zijn rijkelijk gevuld.

De Vegan Snoepdoos is een aanrader! De Snoepdoos biedt snoeppakketten in abonnementsformule (3, 6 of 12 maanden) aan of je kan ook eenmalig een pakket bestellen. Ik zou niet direct een abonnement nemen omwille van het grote volume in de doos (1,5 kg snoep en extra’s!), maar het lijkt me leuk om af en toe een doos te bestellen. Of om cadeau te geven voor een verjaardag of een ander feestje.

Het enige nadeel is dat de snoepen zo lekker zijn, dat de zin blijft om ervan te eten. Helena vat het als volgt samen: ‘Er zit dan wel geen vlees in, maar nog altijd suiker’. Dus proberen we met mate te genieten 😉

Wil je graag ook eens proeven van de Vegan Snoepdoos? Doe dan tot 26 april 2019 mee aan de wedstrijd op de Facebookpagina van Kookanje of bestel je eigen snoepdoos bij De Snoepdoos.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.