Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Servische pannenkoeken of ‘palacinke’

Servische pannenkoeken of ‘palacinke’

Negen zomers geleden reisde ik naar Servië en logeerde bij Stijn en Ana in Belgrado. Het was – omwille van veel redenen – een bijzondere reis. Ook toen al waren reizen en eten voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik herinner me de taartjes in een mooi hotel, de avondlijke terrassen met langs de Donau, het kraampje met verse kajmak op de markt, een heerlijke hamburger van een stalletje …

De afgelopen jaren is er veel veranderd, maar gelukkig zijn er ook veel dingen hetzelfde gebleven. Stijn en Ana wonen nu met de kinderen in Oslo. Ik kijk iedere keer uit naar hun bezoekjes. Ana gaf me dit recept voor ‘palacinke’ of Servische pannenkoeken. Ook in Servië zijn pannenkoeken een typisch kindergerecht. Men eet de pannenkoeken zowel zoet, met confituur, als hartig. Probeer het recept maar eens uit. Je zal merken dat de pannenkoeken heerlijk én snel klaar zijn.

Het recept

Voor ongeveer 10 pannenkoeken

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 200 g gezeefde witte bloem
  • 200 ml melk
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels olie
  • een beetje zout

Hoe ga je te werk?

Klop de eieren los. Voeg dan de helft van de bloem en de helft van het water toe. Mix het mengsel.

Voeg vervolgens de rest van de bloem, de melk, het water, de olie en het zout toe. Mix het mengsel goed, zodat er geen brokjes in zitten.

Bak vervolgens de pannenkoeken.

Serveer met confituur of suiker.

 

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.