Honingpopcorn

Honingpopcorn

Popcorn is altijd een beetje feest! Je hebt maar een handvol maïs nodig om met een grote kom vol popcorn naar de film te kunnen kijken.

Het ploffen van de maïs is een magisch moment, dat mooi in beeld gebracht wordt door dit filmpje.

Wat heb je nodig?

  • een handvol maïs voor popcorn
  • zonnebloemolie
  • een eetlepel honing
  • een snuifje zeezout

Hoe ga je te werk?

Neem een grote kookpot met een deksel.

Giet een laagje zonnebloemolie op de bodem en laat de olie opwarmen. Test of de olie warm genoeg is door er een maïskorrel in te laten vallen. Ploft de maïskorrel, dan is de olie warm genoeg om de bodem van de pot te vullen met maïskorrels. Doe vervolgens het deksel op de kom. Laat het deksel op de kom zolang je maïskorrels hoort ploffen. Vergeet je deze stap, dan zit je hele keuken onder de popcorn …

Haal vervolgens de kookpot van het vuur. Doe er een snuifje zout bij en schep de honing door de popcorn, zodat er op iedere gepofte maïskorrel een beetje honing komt te zitten.