Walnoten-in-een-jasje-van-chocolade

Walnoten-in-een-jasje-van-chocolade

Het begin van het notenseizoen is een moment waar ik altijd naar uitkijk. We gaan dan noten rapen rond de boom van meme Francine. Dat gebeurt best als de noten net gevallen zijn, zodat ze de tijd niet krijgen om te rotten. Onze nieuwste notenraper in het team, Laura, heeft de smaak ook te pakken. Gelukkig was de oogst dit jaar overvloedig.

Ondertussen staat een deel van de noten te drogen op de zolder. Andere noten zijn al opgegeten (we wachten nooit lang) of omgetoverd in ‘walnoten-in-een-chocoladejasje’. Je kan hiervoor iedere soort chocolade gebruiken. Mijn lievelingscombinatie is walnoten met zwarte chocolade. Helena en Laura houden dan weer meer van melkchocolade.

Het recept

Wat heb je nodig?

  • walnoten
  • chocolade

Hoe ga je te werk?

Kraak de walnoten en verdeel ze voorzichtig in twee helften. Lukt het niet altijd, dan is dat geen probleem. Lekker zijn ze sowieso.

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een kleine kom met de stukjes chocolade in een grotere kom met gekookt water te zetten. Roer ondertussen.

Dompel de noten onder in de gesmolten chocolade tot ze helemaal bedekt zijn.

Leg de ‘walnoten-in-een-chocoladejasje’ op een vel bakpapier om te drogen.