Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes

Toen ik kind was, verzamelde ik onderweg stenen. Niet zomaar stenen, maar bijzondere stenen. Nu zie ik Helena en Laura hetzelfde doen. Ze zien plotseling op een mooie steen op hun pad. De steen wordt gekeurd en verdwijnt dan in hun jaszak. Die jaszakken zitten vol schatten.

Ondertussen hebben we een hele collectie stenen. Helena, Laura en ik hebben de ‘beste stenen’ geselecteerd om er lieveheersbeestjes van te maken. Ze hebben de stenen enthousiast beschilderd met rode plakkaatverf en er de volgende dag stippen (of iets wat daarop lijkt) op gezet. Ik vind ze net zo mooi omdat je de kinderhand in het schilderwerk herkent. De lieveheersbeestjes wonen nu in onze tuin. Ik heb een voorgevoel dat ze vaak op verkenning zullen gaan. Onder deskundige begeleiding van Helena en Laura …

Kookanje - lieveheersbeestje

 

Het recept

Wat heb je nodig?

  • afgeronde stenen
  • rode, zwarte en witte plakkaatverf
  • verfgerief (verfborstels, een waterpotje, een bordje, een vod)
  • waterbestendige vernis
  • vernisborstel

 

Hoe ga je te werk?

Schilder de stenen eerst rood en laat deze laag drogen.

Schilder dan het kopje en de stippen met zwarte verf en laat ook deze laag drogen.

Schilder witte oogjes.

Vernis de steen met waterbestendige vernis volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Please follow and like us: