Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Toversterren

Toversterren

Laura en ik maakten deze toversterren voor het afscheidsfeestje op de crèche (ja ja, mijn kleine meisje is ook al een beetje groot …). Toevallig maakte ik net dezelfde sterren voor het afscheidsfeestje van Helena in haar crèche. Laura was supertrots op haar zelfgemaakte sterren. Ze passen perfect in de fantasie van kleine prinsessen. Het is een van die recepten waarbij je met weinig werk een maximaal resultaat hebt.

Voor de sterren ga ik aan de slag met een basisrecept uit ‘Red ted art’, een Engels knutselboek van de gelijknamige blog vol leuke doe-activiteiten voor kleuters. Ik toversterren door sterretjes met een vormpje uit het deeg te duwen en deze te schuiven op papieren lollystokjes. Zo gaan ze de oven in. Eenmaal de sterren gebakken zijn, kan je ze versieren met glazuur en gekleurde suikerbolletjes. Zo krijgen ze magische kracht. Net genoeg kracht om een klein meisje zo groot te maken dat ze naar school te kan. Maar dat is gelukkig pas binnen een week, na de vakantie.

Kookanje - toversterren

Het recept

Voor 20 toverstokjes

Wat heb je nodig?

Voor de koekjes

  • 300 g bloem
  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g suiker
  • papieren lollystokjes (verkrijgbaar bij Twinkelcake of AVEVE)

Voor de versiering

  • bloemsuiker
  • natuurlijke gele kleurstof (bv. kurkuma of goudsbloempoeder van Aardendwerk)
  • gekleurde suikerparels

 

Hoe ga je te werk?

Meng de boter met de suiker. Voeg dan de bloem toe en kneed deze met je handen door het deeg, tot je een bol kunt vormen. Dit gaat het gemakkelijkst op een bakmat. Op het eerste zicht lijkt het alsof dit niet goed lukt, maar na een eindje kneden krijg je een bol.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

Duw sterretjes uit het deeg en schuif er een stokje in. Leg de sterren op een bakplaat.

Bak de sterren 15 minuten op 180° C.

 

Maak glazuur door bloemsuiker, een mespuntje kleurstof en een beetje water te mengen tot je een papje.

Smeer het glazuur op de afgekoelde sterren en strooi er suikerparels op.

 

Please follow and like us: