Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Quinoachocolaatjes

Quinoachocolaatjes

Deze week een supereenvoudig recept voor een glutenvrij tussendoortje met quinoa. Quinoa groeit al eeuwenlang op de koude, winderige hoogvlaktes in Peru en Bolivia. Het zaad zit vol vitamines. Meestal wordt het gekookt. In dit recept gebruik ik echter rauwe quinoa.

Deze quinoachocolaatjes maak je in een handomdraai. Je hebt maar twee ingrediënten nodig: quinoa en zwarte chocolade. Ik vind de chocolaatjes heel lekker omdat de quinoa ze een nootachtige smaak en meer ‘bite’ geeft. Bovendien zorgt de combinatie van quinoa en zwarte chocolade voor een energieboost. Hoe donkerder de chocolade, hoe minder suiker erin zit. Een quinoachocolaatje in de brooddoos helpt je kind vlot over een middagdipje heen.

 

Het recept

Voor 12 tot 16 quinoachocolaatjes

Wat heb je nodig?

  • een halve pak zwarte chocolade
  • enkele lepels quinoa

Hoe ga je te werk?

Breek de chocolade in stukjes en smelt ‘au bain-marie’.

Roer de quinoa door de gesmolten chocolade.

Leg telkens een theelepel chocolade-quinoamengsel op een bakpapier.

Laat de quinoachocolaatjes enkele uren stollen. Daarna kan je ze makkelijk losmaken.

Please follow and like us: