Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Homemade ‘pumpkin spice’

Homemade ‘pumpkin spice’

‘Pumpkin spice’ is een populaire Amerikaanse specerijenmix. De smaak komt in de buurt van speculaaskruiden, maar is toch net iets ander.

Oorspronkelijk werden deze specerijen in Amerika gebruikt om, zoals de naam doet vermoeden, pompoengerechten op smaak te brengen. In de jaren 1960 kwamen kant-en-klare mixen op de markt. Een onmisbaar ingrediënt voor de traditionele ‘pumpkin pie’ (pompoentaart). De populariteit van ‘pumpkin spice’ steeg tot ongekende hoogtes toen Starbucks in de herfst van 2003 een ‘Pumpkin spice latte’ op de kaart zette.

Vandaag is ‘pumpkin spice’ dé smaak van de herfst in Amerika. Niet alleen ‘pumpkin pie’, maar werkelijk alles krijgt de smaak of geur van ‘pumkin spice’: koekjes, M&M’s, chips, tampons, kaarsen, cupcakes … Ieder jaar wordt het lijstje met vreemde ‘pumpkin spice’-producten langer. In de herfst is Amerika een verdeeld land. Een deel van de bevolking is gek op ‘pumpkin spice’ en het andere deel heeft er een hekel aan.

pumppppppppppppppp

Ik houd van de smaak van ‘pumpkin spice’ en experimenteerde met de hoeveelheden van de basisingrediënten (*) voor mijn eigen mix. Aan het begin van de herfst maak ik een potje. Ik gebruik de mix in herfstcake (of pompoencake), ‘pumpkin chai latte’, koekjes, bananencake, peperkoek, brood …

En als het potje leeg is, is het bijna winter en komt de Sint eraan!

(*) In veel ‘pumpkin spice’-mixen zit ook ‘allspice’ of Jamaicaanse peper.

Het recept

Voor een potje ‘pumpkin spice’

Wat heb je nodig?

  • 5 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 2 theelepels gemalen kruidnagel (maal de kruidnagels met een koffiemolen)

Hoe ga je te werk?

Doe de kruiden in een potje, sluit het potje en schud het goed.

 

Please follow and like us: