Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Herfstcake

Herfstcake

Ik kijk er iedere herfst naar uit om aan de slag te gaan met dit recept. Op het einde van de zomer zijn er al appels, een beetje later worden de eerste pompoenen geoogst en daarna is het wachten op walnoten van de boom van meme Francine. Dan is de herfst echt begonnen. Dat is hét moment om herfstcake te bakken en te eten bij een kopje thee, terwijl de regen tegen het raam tikt en de bladeren van de bomen vallen.

Herfstcake

Het recept

Voor één cake

Wat heb je nodig?

  • 100 g zachte boter
  • 150 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem of witte bloem met een lepel bakpoeder
  • een halve (kleine) pompoen
  • 1 appel in stukjes
  • 100 g walnoten in stukjes
  • 50 g honing
  • een theelepel ‘pumpkin spice’ (of kaneel)

Hoe ga je te werk?

Bereid eerst de pompoen. Snijd de pompoen in stukken en leg deze op een bakplaat. Gooi de pompoenpitten niet weg, maar rooster ze.

Rooster de pompoen ongeveer een half uur in de oven op 200° C tot het vruchtvlees zacht is. Laat de pompoen daarna afkoelen. Verwijder vervolgens de schil en plet het vruchtvlees tot pompoenpuree.

Roer de suiker door de boter. Voeg de losgeklopte eieren toe en zeef de bloem erdoor.
Meng dan de appel, de pompoenpuree, de noten, ‘pumpkin spice’ en de honing door het deeg. Is het deeg nog te lopend, voeg dan wat extra bloem toe.
Giet het beslag in een cakevorm.
Bak de cake 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180° Celsius.

Please follow and like us: