Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Handverwarmers

Handverwarmers

Wat hebben rogge, boekweit, lijnzaad en kersenpitten gemeen? Ze houden de warmte heel goed vast. Dit maakt deze granen, zaden en pitten heel geschikt om handverwarmers mee te maken. Gebruik hiervoor een lapje mooie stof van ongeveer 12 x 30 cm. Plooi het lapje met de goede kant naar binnen en naai de zijkanten dicht. De dubbele steek is een eenvoudige steek die kinderen hiervoor kunnen gebruiken. Laat een kleine opening over om het zakje om te naar buiten te draaien en te vullen. Gebruik een trechter om het zakje te vullen, zo mors je minder. Vul het zakje niet helemaal. Zo kan de warmte beter circuleren. Naai daarna de opening dicht.

Handverwarmers

Warm de handverwarmers op in de microgolfoven (30 – 45 seconden), op de verwarming of op een kachel.

 

Kersentijd

Verzamel in de zomer de kersenpitten voor je handverwarmers en eet véél kersen. Het is belangrijk om de kersenpitten goed schoon te maken. Leg de pitten daarom onmiddellijk nadat de kersen op zijn in een schaaltje met water. Spoel ze de volgende dag af en wrijf zoveel mogelijk restjes vruchtvlees af. Kook dan de pitten in water met een scheut azijn. Azijn doodt de bacteriën. Wrijf de pitten schoon met een schone doek en laat ze enkele uren drogen in de zon.

Please follow and like us: