Hartegloed

Hartegloed, een echt winterdrankje, geïnspireerd op het recept van glühwein, om op te warmen tijdens de koude dagen. Het hoofdingrediënt is appelsap in plaats van rode wijn. Je hoeft geen suiker of honing toe te voegen, want het appelsap maakt het drankje al zoet. Hibiscus geeft het drankje een dieprode kleur. Deze gedroogde bloemetjes worden omwille van deze eigenschap ook toegevoegd aan rozenbottelthee.
Het recept
Wat heb je nodig?
Voor één liter
- 1 liter troebel appelsap
- 2 theelepels hibiscus (verkrijgbaar in de theespeciaalzaak of natuurvoedingswinkel)
- 1 sinaasappel of 3 mandarijntjes (biologisch of met goed gewassen schil)
- 3 schijfjes gember
- 8 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
Hoe ga je te werk?
Giet het appelsap in een kom.
Snijd de citrusvruchten in schijfjes en breek het kaneelstokje in stukjes. Doe deze samen met de kruidnagels en de gemberschijfjes bij het appelsap.
Laat het mengsel een uurtje op smaak komen.
Schep de hibiscus in een theezakje en doe dit bij het appelsap.
Warm het mengsel op, maar laat het niet koken.
Schep voorzichtig de hibiscus, gember, het kaneel en de kruidnagels uit het appelsap.
Serveer de winterdrank in een kopje met een schijfje sinaasappel of mandarijn.