Workshops

Workshops op aanvraag

Kookanje biedt op aanvraag kookworkshops aan voor kinderen van vier tot twaalf jaar. De seizoenen vormen de rode draad doorheen de recepten. Het concept is eenvoudig. We koken samen. Daarna dekken we de tafel en is het tijd om te proeven.

Download de fiches met het overzicht van de verschillende formules en praktische info of neem vrijblijvend contact op voor een voorstel op maat.

Open workshops

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Zaterdag 15 december en zondag 23 december – Kerst tussen de dieren (14u – 16u)

‘Kerst tussen de dieren’ is een gezellige kookworkshop voor kinderen van 3 tot 8 jaar. We maken eerst binnen een huisje uit koekjes, gestreken mastellen, alcoholvrije glühwein en andere kerstlekkernijen. Daarna gaan we, net als in het kerstverhaal, samen langs bij de dieren. We dekken een feesttafel, genieten van een verhaal en vieren al een klein beetje kerstfeest.

Begeleiders kunnen meekoken, op de achtergrond genieten van een kopje koffie of thee of de kinderen brengen en ophalen.

De ingrediënten zijn diervriendelijk en zoveel mogelijk biologisch en/of lokaal geproduceerd.

Praktisch
– Voor kinderen van 3 tot 8 jaar
– Deelnemen aan de workshop kost € 20 voor een kind (inbegrepen: welkomsdrankje, vieruurtje, drankje en kerstcadeautje). Begeleiders die meekoken en -eten betalen € 5. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Stuur hiervoor een mailtje naar info@kookanje.be.
– De workshop gaat door bij Mekkerland – diervriendelijke boerderij (Lübeckstraat, Gent)

 

Woensdag 6 februari – Wintersnoeptaart – een voorstelling en kookworkshop (14u – 16u30)

Wees welkom in het dorp van het wintersnoepfeest en ontdek waarom de muizen stout zijn geweest! Werk samen aan een heerlijke taart en zing mee met het lied van een man met een baard.

‘Wintersnoeptaartfeest’ is een voorstelling voor kleuters en een kookworkshop. De kinderen maken de beroemde wintertaart.

Praktisch
– Voor kinderen van 3 tot 7 jaar
– Deelnemen aan de workshop kost € 25 voor een kind (inbegrepen: voorstelling, kookworkshop, een stuk wintersnoeptaart, een drankje en een receptenfiche) en € 5 voor een begeleider (inbegrepen: voorstelling, een kopje koffie of thee met een stuk wintersnoeptaart).
– Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Stuur hiervoor een mailtje naar info.bobooti@gmail.com.
– De workshop gaat door in Moerkensheide, Beekstuk 10, 9840 De Pinte

Kookanje is een UitPaspartner

UiTPAS Regio Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Kom je naar een workshop? Neem dan zeker je UiTPAS mee en spaar een punt!

Ben je inwoner van Gent, Merelbeke of Destelbergen en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, leefloon of schuldbemiddeling? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op je inschrijving. Vermeld dit bij de inschrijving en geef je UiTPAS nummer door.

De UiTPAS is een persoonlijke kaart! Wil je graag meer info over UiTPAS dan kan je hier terecht.

 

Een terugblik

Brunch met kakelverse eieren – 25 augustus 2018

 

Brunch met kakelverse eieren – 25 augustus 2018

 

Mooie rode appels – 3 oktober 2018

 

Mooie rode appels – 3 oktober 2018

 

Mooie rode appels – 3 oktober 2018