Over Kookanje

pannekoek mama

Kookanje organiseert kookworkshops aan voor (jonge) kinderen. De seizoenen vormen de rode draad doorheen de gerechten. We gebruiken zoveel mogelijk seizoensgebonden ingrediënten en werken ook rond de typische feesten. Op deze manier willen we de kinderen weer dichter bij het ritme van de natuur brengen.

Daarnaast is Kookanje een kookblog, die vertelt wat er in en rond mijn keuken gebeurt. Ik houd van eenvoudige, gezonde gerechten met goede producten en laat me inspireren door geuren en smaken van ver en dichtbij. Ik ben mama van twee (heel binnenkort drie) dochters: Helena (6,5 jaar) en Laura (4 jaar). Zij roeren graag mee in de potten en zijn mijn kritisch testpubliek. ’s Avonds met z’n vieren samen eten en ondertussen bijpraten is voor mij een van de fijnste momenten van de dag.

O ja, de naam ‘Kookanje’ is afgeleid van ‘Land van Kokanje’, de middeleeuwse naam voor Luilekkerland. Men droomde over vliegende gebraden ganzen, bergen rijstpap en daken bedekt met pannenkoeken. Tot op vandaag is ‘Kokanje’ nog niet gelokaliseerd. Als het ‘Land van Kokanje’ bestaat, dan moet je er volgens mij zeker grote hoeveelheden cappuccino met melkschuim, pannenkoeken, mosselen, kaneel, versgebakken brood, pompoen, scones, papsaus, mojito en ander lekker uit de vier windstreken kunnen eten.

Land van Kokanje, Pieter Breughel de Oude (1567)
Land van Kokanje, Pieter Breughel de Oude (1567)