Petit-beurre hartjes

Een vieruurtje met petit-beurrehartjes voor mijn liefste hartjes! Speciaal voor Hartjesdag bereid met een extra portie liefde. Je maakt de taart van petit-beurre koekjes, boerenboter en bloemsuiker en zet ze een nacht in de koelkast. Kleine helpers vinden het leuk om de boter op de koekjes te smeren.

De volgende dag kan je er vormpjes uit drukken of gewoon zo serveren met een feestelijk laagje als afwerking.

Het recept

Wat heb je nodig?

  • Petit-beurrekoekjes
  • Bloemsuiker
  • Boerenboter – op kamertemperatuur
  • Versiersnoepjes

Hoe ga je te werk?

Meng met een vork enkele eetlepels bloemsuiker door boerenboter. Zo wordt de boter een dikke, witte, smeerbare pasta.

Leg een koekje op een bord en smeer er een dikke laag bloemsuikerpasta op. Maak torentjes niet hoger dan het uitdrukvormpje (een vijftal koekjes). Houd een beetje bloemsuikerpasta aan de kant voor de afwerking.

Zet de koekjestoren een nacht in de koelkast. De koekjes worden zo zacht.

Duw voorzichtig met een uitdrukvormpje een hartje uit de koekjes.

Werk de hartjes af met een laagje bloemsuikerpasta en versier met snoepjes.

Please follow and like us:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.