Bananenpannenkoekjes

Op 2 februari vieren we Lichtmis: het feest van het licht dat terugkomt na een lange donkere periode. Buiten is het nog koud, maar diep onder de grond maakt alles zich klaar voor de lente.

Het is een traditie om op Lichtmis pannenkoeken te eten. De vorm van pannenkoeken verwijst naar het licht en de zon. En men vertelt dat pannenkoeken eten op Lichtmis zorgt voor een voorspoedig jaar …

Ik houd van pannenkoeken in alle soorten en maten en experimenteer graag met nieuwe combinaties. Deze bananenpannenkoekjes zijn een topper tijdens mijn workshops. Zelfs de kleinsten kunnen  de bananen in stukjes snijden en mengen. Grotere kinderen bakken de pannenkoekjes zelf.

Ik ben er zeker van dat je zal scoren met deze pannenkoekjes als verwenontbijt!

Het recept

Wat heb je nodig?

  • een banaan
  • twee eieren
  • een snuifje zout
  • een kopje spelt-, boekweit- of haverbloem
  • een beetje melk
  • bakboter

 

Hoe ga je te werk?

Prak een banaan fijn, meng met de geklutste eieren, de bloem en een snufje zout. Mix alle ingrediënten.

Voeg eventueel een beetje melk toe.

Bak pannenkoekjes van een lepel beslag.

Serveer met vloeibare honing, esdoornsiroop of bloemsuiker.

Please follow and like us:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.