Sprookjescakes

Vorige week trouwden prins Harry en Meghan Markle. Wist je dat hun bruidstaart gemaakt was met vlierbloesem en citroen? Nu het volop vlierbloesemtijd is, maken we ook gebak met vlierbloesems (weliswaar een iets bescheidener dan in Kensington Palace) en in kinderformaat: cupcakes. De cupcakes zijn niet alleen versierd met vlierbloesems, er zitten ook vlierbloesems in het beslag. Ze smaken naar de lente. Een kopje thee met vlierbloesem en citroenmelisse maakt het compleet.

Nog meer vlierbloesemrecepten

Het recept

Wat heb je nodig?

Voor 9 cupcakes

  • 125 g zachte boter
  • 125 g (of 10 eetlepels) suiker
  • 125 g (of 10 eetlepels) zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • een 15-tal vlierbloesemschermen (tip: verwerk de vlierbloesems zo vers mogelijk, dan is de smaak het best)
  • een halve citroen
  • bloemsuiker

 

Hoe ga je te werk?

Cupcakes

Meng de boter en de suiker in een kom. Roer de eieren onder het botermengsel.

Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe. Doe eventueel nog een eetlepel melk toe en mix daarna het deeg.

Houd de mooiste vlierbloesemschermen aan de kant om de cupcakes te versieren. Knip de rest van de bloesems los en meng ze door het deeg.

Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes en zet ze in een voorverwarmde oven op 200°C.

Laat de cakes 15 tot 20 minuten bakken en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

 

Glazuur

Meng een theelepel citroen door enkele eetlepels bloemsuiker. Voeg een klein beetje water toe tot je een mooi mengsel hebt.

 

Smeer het glazuur over de afgekoelde cakejes en versier met vlierbloesems.

 

Please follow and like us:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.