Naar buiten!

Buiten spelen is leuk, goed én gezond. Kinderen worden met al hun zintuigen uitgedaagd en het stimuleert de creativiteit. Nu we wonen in een ‘huis-met-tuin’ zijn Helena en Laura zelfs in de winter vaak buiten te vinden. De modderkeuken is daar hun favoriete speelgoed. Ondanks grote plannen is de uitvoering van de modderkeuken heel basic: enkel lage tafeltjes, een afwasbakje, op elkaar gestapelde planken van een gedemonteerde picknickbank en plastic krukjes. Maar misschien geldt ook hier ‘less is more’. De meisjes bakken taarten, maken thee, mengen chocomousse, wassen plastic kabouters en voeden egeltjes en lieveheersbeestjes. Ze ‘koken’ met alles wat ze in de omgeving vinden. Zo een modderkeuken de ideale opvolger van de zandbak voor peuters. Al het resterende zand uit die zandbak is trouwens al in een of andere bereiding verdwenen …

Mijn versleten keukenmateriaal krijgt nu buiten moeiteloos een tweede leven. Ook de kringwinkel is ideaal om een basisuitzet te verzamelen. Hieronder vind je een (niet-limitatief) lijstje van materiaal en ingrediënten voor een modderkeuken.

 • afwasbakje, plastic bak, kruiwagen …
 • strandspeelgoed
 • bloempotten en schaaltjes (ideaal om taart in te bakken)
 • oude borden, kopjes en bestek
 • thee- en koffiekannen
 • cupcakevormpjes uit silicone
 • zeef, vergiet, slazwierder …
 • allerhande verpakkingen: plastic flessen, bokalen met deksel, ijsdozen …
 • mandjes, bakjes, fruitkistjes …
 • herfstvruchten: dennenappels, eikels, kastanjes …
 • schelpen
 • stenen
 • rivierkeien
 • grint
 • oude tegels

 

Meer info

 

Please follow and like us:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.