Ons lievelingskostje in Libelle: Quesadillas met gehakt of quorn

Quesadillas - (c) Karl Brunincx

Libelle (1 maart 2018) selecteerde onder de titel ‘Dit is ons lievelingskostje’ acht gezinsfavorieten.

Het recept

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de coleslaw

  • een halve rode kool
  • 3 wortelen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • enkele druppels limoensap (of citroensap)

Voor de quesadilla’s

  • 8 tortilla’s
  • 8 plakjes jonge kaas
  • 250 g gemengd gehakt of quorngehakt
  • een ui
  • een teentje look
  • olijfolie
  • een theelepel korianderbolletjes
  • een theelepel komijn
  • een mespuntje paprikapoeder
  • een snuifje zout
  • tabasco

Voor het serveren

  • zure room
  • verse koriander
  • een avocado
  •  een beetje limoensap (of citroensap)
  •  peper en zout
  • een ui
  • 3 theelepels zout
  • koud water

Hoe ga je te werk?

Coleslaw

Schil de wortelen en rasp ze in grove stukken. Snijd vervolgens de kool in dunne reepjes.

Maak de dressing. Meng de yoghurt, mayonaise en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en zout.

Meng de wortelen, rode kool en dressing tot een slaatje.

 

Guacamole

Verwijder de schil van de avocado en snijd in stukken. Mix de avocado met een beetje limoensap tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

 

Uiringen

Schil de ui en snijd in dunne ringen. Leg de uiringen samen met het zout in een klein kommetje en zet de uiringen onder water.

 

Quesadilla’s

Rooster de korianderzaadjes en komijn gedurende een minuut in een droge pan terwijl je ze voortdurend omschept. Zet ze daarna aan de kant.

Snipper de uien en snijd het look in stukjes. Bak de uien en het look tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens een mespuntje paprikapoeder toe en roer even om.

Meng het gehakt onder het uienmengsel en roerbak tot het gehakt mooi kleurt. Roer daarna de geroosterde koriander en komijn door het gehakt en zet aan de kant.

 

Neem een tortilla en beleg. Op een helft van de tortilla komt jonge kaas met daarboven een laagje gehakt. Druppel er dan een beetje tabasco op (niet te veel voor de kinderen!).

Plooi de tortilla dicht en snijd de dubbelgevouwen tortilla in twee even grote stukken. Ga zo verder tot alle tortilla’s gevuld zijn.

Bak de stukjes aan beide kanten in een ingevette grillpan. Zo smelt de kaas en vermengen de smaken zich. Op de buitenkant van de tortilla verschijnt het streepjespatroon van de grillpan.

Serveer warm met guacamole, uiringen en coleslaw.

 

 

Please follow and like us:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.