Aardperensoep

Aardperen vind ik bijzonder mooie groenten. Ze hebben vreemde, grillige vormen en lijken meer thuis te horen in een sprookjeswereld dan in een tuin. Als het moestuinseizoen al lang voorbij is, breekt de tijd van de aardperen aan. Je moet immers wachten met oogsten tot het gevroren heeft.

Laura kijkt gefascineerd mee bij het opgraven van de knollen, die net onder de oppervlakte van de aarde verborgen zijn. En dan is het tijd om in de keuken aan de slag te gaan met de aardperen.  Deze verwarmende wintersoep is mijn lievelingsgerecht met aardperen.

Heb je een verloren hoekje hebben in je tuin, plant dan binnen een maand enkele knollen en volgende winter kan je je eigen aardperen oogsten. Verder hoef je er niet naar om te kijken.

Het recept

Voor 1,5 liter soep

Wat heb je nodig?

  • 5 middelgrote aardperen
  • een prei
  • een grote ui
  • olie
  • een groentenblokje
  • peper en zout

Hoe ga je te werk?

Was de aardperen, schil ze met een dunschiller en snijd ze in stukken van ongeveer twee centimeter.

Snipper de uien en snijd de prei in ringen.

Bak de uien even in olie. Voeg dan de prei en de aardperen toe.

Overgiet de groenten met anderhalve liter water en doe er een groentenblokje bij. Kook de soepgroenten tot de aardperen zacht zijn. Dit duurt ongeveer een half uur.

Mix en kruid met peper en zout.

Please follow and like us:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.