Sinterklaasgranola

Sinterklaas en de pieten ontbijten in deze drukke periode iedere ochtend  met een kom Sinterklaasgranola. Speculaaspoeder – hoe kan het ook anders – is het geheime ingrediënt in deze granola. En er zitten ook stukjes gedroogde appel in. Ze eten de granola met melk of yoghurt. Als ze een zware dag voor de boeg hebben (of er is reden tot feesten), dan gieten ze er appelsap bij. Deze granola is natuurlijk ook een goed ontbijt voor de kinderen tijdens de koude dagen.

Sinterklaasgranola2

Het recept

Maak meteen een voorraadje granola. Deze hoeveelheden zijn voor een grote bokaal granola.

Wat heb je nodig?

  • 2 koppen havervlokken
  • 1 kop gepelde walnoten
  • een half kopje gedroogde appelstukjes
  • een half kopje rozijnen
  • een vierde van een kopje appelsap
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 – 3 lepels honing
  • een klontje boter
  • een eetlepel speculaaspoeder

 

Hoe ga je te werk?

Breek de noten met je handen in kleine stukjes.

Meng de haver, de noten, de zonnebloempitten en de speculaaskruiden in een kom.

Smelt de boter in een pan en voeg er dan het honing bij. Roer kort en haal het mengsel dan van het vuur.

Maak het droge mengsel vochtig met het appelsap. Voeg het honingmengsel toe als het appelsap goed opgenomen is.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Stort het mengsel op de ovenplaat en spreid het uit tot een laagje van ongeveer 0,5 tot 1 cm.

Zet de plaat een half uur in de oven op 180°C.

Haal na 10 minuten de ovenplaat uit de oven en roer de granen om met een houten lepel. Zet daarna de plaat weer in de over en doe hetzelfde na 10 minuten. Zo vermijd je dat de granola verbrandt.

Laat de granola na het bakken verder drogen terwijl de oven op een kier staat.

Meng de rozijnen en de appelstukjes door de granola.

 

 

Please follow and like us: