Heksensoep met spinnen

Deze soep is onze Halloweenklassieker. Het is belangrijk om het recept helemaal goed te volgen, want anders kunnen er wel eens vreemde dingen gebeuren … Mijn favoriete stuk bij de bereiding is het koken van de spinnen. Eerst zijn de pootjes nog stijf. Plotseling beginnen ze te bewegen en lijkt er leven in te komen.

spinnensoep

Het recept

Voor een kom soep

Wat heb je nodig?

Voor de soep

  • ½ pompoen
  • 6 wortelen
  • een dikke ui
  • een teentje look
  • een klontje boter
  • een beetje selder
  • een mespuntje gemberpoeder
  • een theelepel paprikapoeder
  • een bouillonblokje
  • (kokos)room
  • peper
  • toverzout

Voor de spinnen

  • zwarte ontpitte olijven of zwamworstjes
  • enkele spaghettistengels met een korte kooktijd

 

Hoe ga je te werk?

Schil de groenten en snijd ze in stukjes.

Stoof de ui en het lookteentje in een beetje boter.

Voeg de groenten toe als de ui glazig is geworden en bak even aan.

Giet anderhalve liter water bij de groenten en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met peper en toverzout.

Laat de soep ongeveer een half uur pruttelen op het vuur.

Mix de soep en voeg eventueel een beetje (kokos)room toe.

 

Maak spinnen door voorzichtig spaghettistengels door door een olijf (of een worstje) te duwen. Kook water en leg de spinnen er voorzichtig in met een lepel.

Zeg langzaam je favoriete toverspreuk. De pootjes beginnen te bewegen. Schep de spinnen er voorzichtig uit met een schuimspaan.

 

Verdeel de spinnen over de soepkommetjes.

Please follow and like us:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*