Warme wortelwieltjes

Wortelen zijn – met voorsprong – de lievelingsgroente van mijn man Luc. In de tijd voor ik in zijn leven kwam, stonden er bijna iedere dag wortelen op tafel: geraspt of gekookt. Dit bepaalde zelfs de naam voor zijn bedrijfje: Wortelman.

Ik leerde al snel dat het niet alleen belangrijk is om regelmatig wortelen te serveren, maar de wortelen ook in de juiste vorm te snijden. Mijn moeder leerde me om wortels in kleine stukjes te snijden. Luc is er echter van overtuigd dat wortels het mooist én het lekkerst zijn in wieltjes. En dus heb ik me aangepast en eten we nu ook altijd ‘wortels-in-wieltjes’. De liefde van de man gaat immers door de maag.

Bij de wortelwieltjes hoort het recept van mijn schoonmoeder Francine. Het geheime ingrediënt in het recept is een beetje suiker. Dit zorgt ervoor dat het zoete in de wortels benadrukt wordt.

wortel oogst

Het recept

Wat heb je nodig?

  • wortelen
  • een ui
  • een theelepel suiker

Hoe ga je te werk?

Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in ‘wieltjes’.

Snipper de ui in grove stukken.

Kook de wortelen, samen met de ui en de suiker, in water tot ze zacht zijn.

Serveer warm.

WortelmanFamily

Please follow and like us: