Ijslolly’s

Ik heb heel lang ‘Mister Santa’ (de kerstman) in het riedeltje van de ijskar, bij ons in de buurt, gehoord en dat altijd een beetje vreemd gevonden. Ijsjes zijn toch onlosmakelijk met de zomer verbonden? Toen mijn man opmerkte dat het ‘Mister Sandman’ was, leek het me al iets beter gekozen. Ondanks de sfeer en nostalgie die rond een ijskar hangt, kopen we er eigenlijk bijna nooit een ijsje. In de diepvries zit meestal een doos vanille en ik zorg dat er altijd ijslolly’s in de diepvries zitten. De ijslolly’s zijn even fris op een warme zomerse dag én als je het een beetje goed aanpakt, zijn het vermomde fruitbommetjes (én ze zijn liever voor mijn lijn dan andere ijsjes).

* Ijslollyvormpjes zijn niet duur en verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

 

Deze pagina is een work-in-progress. Ik wil deze zomer de lekkerste combinaties voor ijslolly’s ‘verzamelen’. Misschien kan ik de zomer dan net iets langer bewaren …

 

Mijn zomerlijstje voor de lekkerste ijslolly’s

  • Dé klassieker van mijn vader: versgeperst sinaasappelsap
  • Aardbeienijsje: aardbei + yoghurt + vlierbloesemsiroop + rode bietpoeder (voor een mooie roze kleur)
  • Mango-ijs: mango + kokosschilfers + yoghurt + munt
  • Het recept van mijn zus Sarah: zelfgemaakte frambozensiroop + yoghurt
  • Ananasijs: verse ananas + kokosschilfers + yoghurt
  • Het recept van Liselot Franck: appelsap met stukjes kiwi

Mix de niet-vloeibare ingrediënten eerst en roer ze dan bij de vloeibare.

Aardbeienijsje
Aardbeienijsje

Bezorg je me jouw favoriete combinaties? Dan vul ik ze aan op mijn zomerlijstje!

 

Please follow and like us:

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Sprookjescakes

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.