Mueslikoekjes

Deze mueslikoekjes zijn het resultaat van een keukenexperiment. De bedoeling was om koekjes te maken met muesli als basis én weinig zoetstoffen gebruiken. Twee lepels honing, geraspte appel en de gedroogde vruchten uit de muesli zijn meer dan genoeg voor de zoete smaak. Het vormen van deze koekjes is bijzonder leuk voor kinderen. Eerst maken ze balletjes en dan duwen ze deze plat met een vork. Zo blijven er sporen van het vork achter op het koekje.

De koekjes zijn het lekkerst als ze een twintigtal minuten uit de oven zijn en nog een beetje lauw zijn. Maar ook afgekoeld zijn ze bijzonder lekker!

Het recept

Voor ongeveer 16 koekjes

Wat heb je nodig?

  • 150 g ongesuikerde muesli
  • 100 g boter
  • 150 g witte bloem
  • 1 ei
  • een kleine appel
  • 2 eetlepels honing
  • een snuifje kaneel

Hoe ga je te werk?

Mix de muesli tot een grofgemalen mengsel.

Rasp de appel.

Plet de boter en meng deze met de honing, het ei, de geraspte appel en een vleugje kaneel.

Voeg eerst het mueslimengsel toe, vervolgens de bloem. Is het deeg te droog, meng er dan nog een eetlepel melk bij. Is het te nat, voeg dan extra bloem toe.

Kneed het deeg goed op een bakmat.

Rol balletjes deeg van ongeveer anderhalve tot 2 cm. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier. Duw de bolletjes plat met een vork.

Bak de koekjes 20 minuten in de oven op 180° C.

 

Please follow and like us: