Pindaslingers

Een van mijn favoriete plekjes in ons nieuwe huis is de keukentafel bij het raam. Je hebt er een mooi zicht op de tuin en de boom, waar koolmezen (volgens Helena typisch voor de Kolegemstraat, onze nieuwe straat), spreeuwen, duiven, een winterkoninkje en een roodborstje een bezoekje brengen. Helena probeert de namen van de vogels te memoriseren en gaat op zoek naar de vogels in ‘mama’s boek met alle vogels’. En Laura leest ondertussen in haar boekje met vogelgeluiden.

IMG_2469

De afgelopen weken hebben we de vogels gevoederd met vetbollen, strooivoer, stukjes brood en kaas. Speciaal voor Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt maken we pindaslingers. Deze taak vraagt wat handigheid. Voor de kleinsten is het nog te moeilijk, maar grote kleuters vinden het heel leuk. En ze hebben heel snel een mooi resultaat.

Nu kijken we uit naar de eerste vogels die komen snoepen van de pindaslingers.

Kookanje - vogelslinger maken

 

Het recept

Wat heb je nodig?

  • ongezouten pindanoten
  • een dikke naald
  • katoenen draad

IMG_2428

Hoe ga je te werk?

Knip een draad van ongeveer een meter lang. Stop de draad door een naald en trek er dan aan tot je een dubbele draad hebt. Rijg de eerste pindanoot op de draad en maakt er dan een knoopje rond. Zo blijven de volgende noten zeker goed zitten.

IMG_2430

Ga verder met het rijgen van de pindanoten tot je een lange slinger hebt. Het prikken in de noten gaat gemakkelijker als je de noot op een plankje legt.

Houd wat draad over om de slinger op te hangen in een boom.

 

IMG_2465

Please follow and like us: