Mini-worstenbroodjes

Kookanje - Worstenbroodjes

Keer op keer stel ik vast dat deze mini-worstenbroodjes het populairste hapje zijn bij een feestelijk aperitief (ondanks mijn pogingen om origineler uit de hoek te komen …). Het is een echt retro hapje. De vader van mijn man maakte de mini-worstenbroodjes al in de jaren 1970. Eerst voor de kinderen, later de kleinkinderen. Het recept heeft geen wijzigingen ondergaan in al die jaren. Helena en Laura maken nu de worstenbroodjes onder het toeziende oog van papa. Het recept is heel eenvoudig, geschikt voor peuter- en kleuterhanden, je hebt weinig ingrediënten nodig en het resultaat is gegarandeerd!

Kookanje - Worstenbroodjes
Papa, Helena en Laura maken mini-worstenbroodjes

Het recept

Wat heb je nodig?

  • een blikje zwamworstjes
  • twee vierkante velletjes bladerdeeg of ongeveer ¼ van een rol bladerdeeg
  • eigeel

Hoe ga je te werk?

Snijd het bladerdeeg in reepjes van ongeveer 1 cm breed.

Wikkel rond ieder worstje een stukje bladerdeeg.

Kookanje - Bladerdeegworstje

Kluts het eigeel en haal er ieder bladerdeegworstje door. Leg de bladerdeegworstjes vervolgens op een bakplaat met bladerdeeg.

Bak de bladerdeegworstjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. De bladerdeegworstjes veranderen ondertussen in mini-worstenbroodjes.

Serveer de mini-worstenbroodjes warm.

Kookanje - Mini-worstenbroodjes maken

 

Heb je dit hapje ook uitgeprobeerd? We zijn benieuwd wat je ervan vond!

Please follow and like us: