Verjaardagscakejes

 

Op het einde van het jaar is het tijd om even achteruit te kijken. Kookanje is net in deze periode één jaar geworden! Net als iedere mama ben ik trots op mijn kindje. Het was voor mij een bijzonder jaar. Ik genoot ervan om naar buiten te komen met mijn recepten uit mijn keuken. Het recept voor appelkoekjes haalde in oktober zelfs de finale van de Libelle ‘Oogappelbakwedstrijd’. Mijn dochters Helena (5 jaar) en Laura (2,5 jaar) waren enthousiaste proefkonijnen.

Gaandeweg kreeg het concept meer en meer vorm. Kookanje staat voor eenvoudige recepten om samen met kinderen te koken op het ritme van de seizoenen. Ik vind het belangrijk om kinderen op deze manier weer dichter bij de natuur te brengen.

Met dit alles ga ik in het nieuwe jaar verder, benieuwd waar het me zal brengen. Je zal Kookanje ook weer kunnen beleven in kookworkshops voor kinderen.

Speciaal voor de eerste verjaardag van Kookanje (en ook voor kerstavond) bakte ik cupcakes met walnoten en mokasmaak. Het allereerste Kookanje-recept waren immers ook cupcakes, maar dan met sterren uit marsepein.

Kookanje - Verjaardagscupcakes

Het recept

Wat heb je nodig?

Voor 9 cupcakes

  • 125 g zachte boter
  • 125 g witte suiker
  • 125 g witte bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • een handvol walnoten
  • een theelepel oploskoffie
  • 4 eetlepels bloemsuiker
  • 1 theelepel yoghurt

Hoe ga je te werk?

Cupcakes

Meng de boter en de suiker in een kom.

Roer de eieren onder het botermengsel.

Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder toe.

Houd negen mooie noten aan de kant en snijd de rest in kleine stukjes. Meng de notenstukjes met iets meer dan de helft van de oploskoffie door het deeg. Voeg eventueel nog een eetlepel melk toe.

Verdeel het deeg over negen cupcakevormpjes en zet ze in een voorverwarmde oven op 200°C.

Laat de cakes 15 minuten bakken en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

 

Glazuur

Meng de bloemsuiker met de yoghurt en de rest van de oploskoffie.

 

Smeer het glazuur over de cakejes en versier met een mooie noot.

Please follow and like us:

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Chocolade na Pasen

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.