Geroosterde pompoenpitten

Bij een pompoen horen nu eenmaal pompoenpitten. Gooi de pitten niet in de groentenbak, maar rooster ze. Dit is een lekker, knapperig tussendoortje. Helena is er dol op.

Het recept

Wat heb je nodig?

  • de draderige binnenkant van de pompoen met de pompoenpitten
  • paprikapoeder
  • zeezout

Hoe ga je te werk?

Verwijder met de hand zoveel mogelijk vruchtvlees van de pompoenpitten. Hier ben je even zoet mee, maar het werkje is de moeite waard.

Doe de pitten in een vergiet en spoel de laatste restjes vruchtvlees weg. Schud de pitten en leg ze in een kom. De pitten voelen nu slijmerig aan. Hierdoor blijven de smaakmakers goed kleven. Voeg een theelepel paprikapoeder en evenveel zeezout toe. Meng dit met je handen tussen de pitten. Zorg ervoor dat iedere pit met een laagje bedekt is.

Pompoenpitten met een laagje paprikapoeder en zeezout.
Pompoenpitten met een laagje paprikapoeder en zeezout.

Spreid de pitten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster een half uur in de oven op 200°C. Hussel om de 10 minuten de pitten door elkaar met een houten lepel. Zo verbranden ze niet.

 

Please follow and like us: