Appelthee

Je kan niet alleen appelthee maken van gedroogde stukjes appel, maar ook van appelschillen. Net onder de schil van de appel de meeste vitamines zitten? Zorg er wel voor dat je je appels goed wast of gebruik bio-appels of appels uit de eigen tuin.

Wist je dat je een wens mag doen als je een appel in één keer kan schillen, zonder dat de schil breekt?

 

appelthee

Het recept

Wat heb je nodig?

Voor een kan thee

  • appelschillen
  • honing
  • eventueel een kaneelstokje of een stukje verse gember

Hoe ga je te werk?

Leg de appelschillen in een kom en voeg water toe. Voeg eventueel een kaneelstokje of een stukje gember toe als smaakmaker.

Laat het water met de schillen ongeveer 10 minuten doorkoken. Het hele huis vult zich ondertussen met de geur van appels.

Neem daarna de kom met de thee van het vuur en zet er een deksel op. Laat de thee een half uur ‘trekken’. De kleur van de schillen verdwijnt en gaat over in het water.

Haal voorzichtig met een vork de appelschillen uit het water.

Voeg naar smaak honing toe.

Please follow and like us: