Paprikacrème

In september moet ook de brooddoos van Helena weer naar school. Het is altijd een beetje zoeken naar gezond broodbeleg, dat bovendien in de smaak valt. Dit recept voor paprikacrème is heel eenvoudig. Een potje paprikacrème kan je drie dagen tot een week in de koelkast bewaren. Varieer door tuinkruiden, zoals koriander, basilicum of peterselie toe te voegen.

Of serveer de paprikacrème als dipsausje met crackers, groenten- of broodstengels.

paprikacreme

 

Het recept

Voor een potje paprikacrème

Wat heb je nodig?

  • een zoete puntpaprika of een halve paprika
  • een half blokje feta (ongeveer 100 g)
  • anderhalve eetlepel (basilicum)olijfolie
  • zwarte peper

 

Hoe ga je te werk?

Snijd de paprika in stukjes en doe deze samen met de verbrokkelde feta en de olijfolie in een hakmolen of mix met een staafmixer. Mix de ingrediënten tot een crème.

Kruid met zwarte peper.

 

Heb je de paprikacrème gemaakt? Ik ben nieuwsgierig wat je ervan vindt!

Please follow and like us: