Mojito ijsthee

Warme dagen vragen om koele drankjes. Ik probeer zoveel mogelijk gesuikerde dranken te vermijden. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen (ik kan je verzekeren dat ze zonder een portie suiker al actief genoeg zijn …). Maar soms mag het wat meer zijn dan water. Bijvoorbeeld ijsthee.

Je kunt ijsthee maken met allerlei soorten thee. Laat de thee een nacht trekken in koud water in de koelkast of laat warme thee afkoelen. Daarna voeg je smaakmakers toe (bv. schijfjes sinaasappel, citroen, zomerfruit, munt, verveine). Je hoeft zelfs voor kinderen geen natuurlijke zoetstoffen te gebruiken als je fruitthee gebruikt of fruit toevoegt om de thee op smaak te brengen.

De basis voor deze mojito ijsthee is Turkse appelthee van Pit & Pit. Deze thee bestaat, in tegenstelling tot de appelthee bij de Turkse kruidenier niet uit poeder, maar uit kleine stukjes gedroogde appel. Helena en Laura vinden de appelstukjes zo lekker, dat ze deze als snoepje eten.

De Turkse kruideniers in mijn buurt verkopen ook bundeltjes verse munt. Je kunt de munt het best bewaren in de koelkast, gewikkeld in vochtig keukenpapier of in een papieren zakje. Of pluk munt in de tuin.

Verse munt
Verse munt, van bij de Turkse kruidenier

Het recept

Voor een kan ijsthee

Wat heb je nodig?

  • 2 soeplepels Turkse appelthee – verkrijgbaar bij Pit & Pit
  • een half bosje verse munt
  • een halve limoen

Hoe ga je te werk?

Zet een kan Turkse appelthee en laat deze afkoelen.

Zeef de appelstukjes uit het water.

Snijd de limoen in schijfjes en doe deze samen met de munttakjes bij de thee.

Laat de thee ongeveer een uurtje afkoelen in de koelkast.

Serveer met ijsblokjes.

Muntmojito

Please follow and like us: