Broodje berloumi en tapenade

Berloumi is mijn favoriete vleesvervanger. De kaas wordt gemaakt in Berlare en is geïnspireerd op het recept halloumi, een gezouten kaas met een elastische textuur, die heel populair is in het oosten van het Middellands Zeegebied. Bij het zouten voegt men een seizoensgebonden kruidenmengeling, die de kaas een heel eigen toets geeft. De berloumi die in dit broodje gebruikt wordt, is bijvoorbeeld gekruid met chilipeper en peterselie. Na het bakken krijgt de berloumi een knapperig en goudbruin korstje.

In het Midden-Oosten zijn broodjes met halloumi populair streetfood. Het is leuk om vooraf samen met de kinderen de broodjes te maken. Op deze broodjes komt een laagje tapenade. Dit kan je heel eenvoudig zelf maken. Restjes kan je ongeveer een week bewaren in de koelkast en gebruiken als broodbeleg, op toastjes of pasta.

Recept

Voor 6 broodjes

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

Snijd de berloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Dep de plakjes in de kruidenolie. Bak de berloumi in een pan met olijfolie tot deze een knapperig, bruin korstje heeft. Je kunt de berloumi ook grillen op de BBQ.

Snijd de broodjes open en leg er eest een laagje tapenade op en vervolgens enkele plakjes berloumi.

Serveer met sla en tomaat of gegrilde groenten.

Please follow and like us: