Havermoutwraps met kakelverse eieren

 

Graag stel ik je voor aan Mila en Mia. Ze wonen achterin de grote groententuin van Benjamin. Hij brengt hen iedere dag eten en aaitjes. Mia en Mila leggen in ruil een ei.

Ben en Mira
Ben en Mia

egg food

Helena kent de kippen goed. Ze komt er vaak ons oud brood brengen met meme. Laura komt er voor het eerst. Ze is dol op kippen. In het kippenhok voederen de meisjes Mia en Mila. Aanraken durven ze nog niet zo goed. Daarna rapen ze eitjes.

Mira en Mila eggz

De eieren worden gebruikt ‘favoriet-ei-verwerk-recept’ van Benjamin: havermoutwraps. Ik heb de wraps gevuld met een hartige vulling van cottage cheese. En de volgende ochtend hebben Helena en Laura de restjes wraps, net als pannenkoeken, met suiker opgegeten.

egg box

Het recept

Wat heb je nodig?

Voor 6 tot 8 wraps

  • 100 g havermout
  • 100 g tarwe-, spelt- of boekweitbloem
  • 6 dl melk
  • 2 eieren (bij voorkeur van Mia en Mila)
  • een klontje boter
  • een snuifje zout

Voor de vulling

  • een potje cottage cheese
  • lente-uitjes
  • peper
  • sla
  • zongedroogde tomaatjes

Hoe ga je te werk?

Meng de havermout en de bloem in een kom en voeg de melk beetje bij beetje toe. Voeg daarna ook de eieren en een snuifje zout toe en mix het deeg. Het deeg is iets dikker dan pannenkoekendeeg.

Bak de wraps, net als pannenkoeken, in een pan.

Serveer met cottage cheese, fijn gesnipperde lente-uitjes, knapperige sla, zongedroogde tomaatjes en een beetje peper. Houd de wrap gesloten met een prikkertje.

De wraps zijn zowel warm als koud lekker.

Havermoutwraps

Please follow and like us: