‘Hartjes-ei’

Sommige dingen hoef je niet nodeloos ingewikkeld te maken, bijvoorbeeld een spiegelei op een getoaste boterham met boerenboter en wat peper en zout. Speciaal voor mijn liefste, die niet houdt van heel ingewikkelde recepten (maar wel heel erg veel van mij, zegt hij).

 

Het recept

Voor één spiegelei

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • een klontje boerenboter en nog wat extra boerenboter
  • zwarte peper en zeezout
  • toastbrood

En ook een ‘hartjes eibakvorm’

Hoe ga je te werk?

Smelt een klontje boter in de pan.

Leg de eibakvorm in de warme pan en zorg ervoor dat deze ‘goed plakt’ aan de pan met de boter.

Breek het ei en giet het voorzichtig in de eibakvorm. Zorg ervoor dat de hele vorm gevuld is met eiwit.

Laat het eiwit stollen en toast ondertussen een boterham.

Verwijder de hartjesvorm en schep het ‘hartjes-ei’ uit de pan. Als de hartjesvorm niet helemaal perfect gelukt is, kan je nog een beetje bijknippen.

Smeer een beetje boerenboter op de warme boterham en serveer het ‘hartjes-ei’ erop. Kruid met peper en zout.

 

Please follow and like us: