Pastinaakchips

Pastinaak is een van die ‘vergeten groenten’ die je vandaag zelden in de supermarkt vindt. Ik vind het fijn om deze groenten in mijn groentenpakket van Voedselteams te (her)ontdekken. Een pastinaak ziet eruit als een fors uitgevallen witte wortel en heeft een zoete, aardse smaak.

Je kunt pastinaken verwerken in puree. Hiervoor vervang je ongeveer een derde van de aardappelen door pastinaken. Pastinaak vult pompoen goed aan in pompoensoep. Maar mijn lievelingsbereiding met pastinaak zijn pastinaakchips. Ze zijn lekker om te knabbelen als tussendoortje bij het televisiekijken of als extra knapperige groente bij de maaltijd.

Pastinaakchips

 

Het recept

Voor een kommetje pastinaakchips

Wat heb je nodig?

  • 3 pastinaken
  • 1 theelepel (met een torentje) paprikapoeder
  • 1 afgestreken theelepel zeezout
  • 4 eetlepels olijfolie

 

Hoe ga je te werk?

Schil de pastinaken met de dunschiller en snijd ze in heel dunne plakjes.

Meng de pastinaken in een kom met het paprikapoeder, zeezout en de olijfolie tot alle stukjes pastinaak bedekt zijn met een oranje-rood laagje.

Spreid de pastinaak uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg de stukjes naast (en niet op) elkaar.

Droog de pastinaak 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. De randjes van de pastinaak worden dan een beetje bruin en krullen op. Laat daarna de chips ‘drogen’ in de oven.

Please follow and like us: