‘Mini-bouletten’

‘Mini-bouletten’ zijn eigenlijk gehaktballen, maar dan anders. Luc leerde het recept van zijn moeder. Zij maakt reusachtige ‘bouletten’. Deze zijn natuurlijk veel te groot voor kleine meisjes. Daarom maakt Luc nu kleine ‘bouletten’ met schattige koekenvormpjes. De ‘bouletten’ zijn bovendien sneller gebakken én verdwijnen vliegensvlug in de kleine (en grote) buiken.

Aangezien ik er nog niet in geslaagd ben om mijn gezin overwegend vegetarisch te laten eten, hebben we bijna altijd een portie ‘mini-bouletten’ in de diepvries.

Vandaag kregen we professionele hulp van Merel.

Mini-bouletten

Het recept

Voor ongeveer 20 ‘mini-bouletten’

Wat heb je nodig?

  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • vloeibare boter
  • een snuifje zout

 

Hoe ga je te werk?

Maak eerst het gehaktmengsel. Kook je met kleintjes, dan doe je dit best vooraf, zodat ze nog energie over hebben om de vormpjes uit het gehaktmengsel te duwen. Meng het gehakt, het ei en het paneermeel met een keukenrobot of een vork.

Mini-bouletten - deegrol

Rol de massa uit tot een lap van ongeveer een centimeter tot anderhalve centimeter dik en duw er vormpjes uit. Heb je geen vormpjes of houd je van sober, dan kan je ook gewoon vierkantjes of rechthoekjes snijden.

Was je handen goed na het maken van de ‘mini-bouletten’.

Bouletten in vorm

Bak de ‘bouletten’ in vloeibare boter op een hoog vuur en voeg een snuifje zout toe. Draai ze om als het korstje bruin is en laat de andere kant ook even bakken op een klein vuurtje tot de zijkanten van de ‘mini-bouletten’ mooi bruin zijn.

Bouletten in pan

 

Please follow and like us: