Bananenbrood

Laura is dol op bananen. Toch blijven onze bananen af en toe net iets te lang liggen in onze fruitschaal dan het de bedoeling was. Bananenbrood is een ideaal gerecht om deze bananen in te verwerken. Of ik koop bananen, speciaal om bananenbrood te maken. Het is een van mijn favoriete ontbijten en voor de kinderen is het een gezond tussendoortje.

De smaak van de bananen past heel goed bij de pecannoten. Beide ingrediënten maken bananenbrood heel voedzaam. Je kunt chiazaadjes of stukjes zwarte chocolade als extraatje toevoegen aan het deeg.

Bananensnijder Laura

 

Recept

Wat heb je nodig?

Voor één bananenbrood

  • 3 – 4 bananen
  • 120 – 140 g speltbloem (of in de blender tot bloem vermalen havermout)
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels esdoornsiroop (een zoete stroop, gemaakt van het sap van een esdoorn)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een kopje pecannoten

 

Hoe ga je te werk?

Snijd de bananen in stukjes en doe ze samen met de bloem, de eieren, het kaneel en bakpoeder in de blender. Blend tot je een smeuïg mengsel hebt.

Voeg dan de noten bij het deeg en blend nog heel even. Het is de bedoeling dat de noten in stukjes gebroken worden, maar niet helemaal vermalen.

Bekleed een brood- of cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin.

Zet het brood 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Haal het brood daarna uit de oven en verwijder voorzichtig het bakpapier.

Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.

Je kunt het brood ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Please follow and like us:

1 Reactie op Bananenbrood

  1. Deze hebben we vandaag geprobeerd. Superlekker!
    Wij gaan de volgende keer wel voor 1 schepje minder kaneel 🙂 maar dat is eigen smaak natuurlijk.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Chocolade na Pasen

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.